Галушки — типова для української кухні страва. Прісне тісто, замішане на воді чи сироватці з яйцем, розкачували качалкою, щоб товщина коржа була 1-1,5 см. Тісто для галушок найчастіше готували з пшеничного або пшенично-гречаного борошна. Варені на воді галушки зціджували й заправляли засмажкою з цибулею на олії чи салі. Варені на молоці або у юшці галушки їли разом з рідиною.
Галушки готували майже щодня, здебільшого на вечерю. Ця страва була легкою у виконанні та надзвичайно поживною. Широко популярні й сьогодні, галушки поряд із борщем є певною мірою символом української національної кухні.
Що нам знадобиться?
0,5 л кефіру
2 яйця
3,5 склянки борошна
1 ч. Л. соди
Спосіб приготування:
1. Виливаємо в миску кефір і додаємо в нього соду, помішуючи до появи пухирців. Чекаємо поки сода погаситься, і додаємо яйця. Ретельно збиваємо вінчиком до утворення однорідного кольору, і кладемо дрібку солі.
2. Додаємо борошно і продовжуємо перемішувати до утворення густої маси.
3. Поверхня, на якій будемо вимішувати тісто, посипаємо борошном, і викладаємо на неї готову масу. Починаємо місити тісто, постійно підсипаючи борошно. Воно повинно вийти не сильно тугим і досить еластичним.
4. Коли тісто набуло правильну щільність і добре вимішати, залишаємо його «підійти», накривши рушником, щоб не заветрелось, на 15-20 хвилин.
5. Далі беремо тісто і ще раз гарненько вимішуємо. Відрізаємо гострим ножем шматочок і розгортаємо до форми ковбаски. Ріжемо її на однакові довгасті шматочки.
6. Кожен отриманий шматочок обвалюємо з двох сторін у борошні і відправляємо варитися в киплячу підсолену воду. Коли галушки починають спливати, гарненько їх помішувати, даємо поваритися ще пару хвилин і виймаємо. Галушки готові!