TYN
Українські традиції
tyn
  • Пісні
    • Колядки
    • Щедрівки
    • Віншування
    • Жартівливі
    • Веснянки (гаївки)
    • Колискові пісні
    • Весільні пісні
  • Рецепти
  • Прислів`я
  • Прикмети
  • Легенди
  • Байки
  • Гуморески
  • Скоромовки
  • Загадки
  • Казки
  • Свята
  1. Головна
  2. Рецепти
Галушки

Галушки 

09 Feb 2018

Галушки — типова для української кухні страва. Прісне тісто, замішане на воді чи сироватці з яйцем, розкачували качалкою, щоб товщина коржа була 1-1,5 см. Тісто для галушок найчастіше готували з пшеничного або пшенично-гречаного борошна. Варені на воді галушки зціджували й заправляли засмажкою з цибулею на олії чи салі. Варені на молоці або у юшці галушки їли разом з рідиною.

Галушки готували майже щодня, здебільшого на вечерю. Ця страва була легкою у виконанні та надзвичайно поживною. Широко популярні й сьогодні, галушки поряд із борщем є певною мірою символом української національної кухні.

Що нам знадобиться?

0,5 л кефіру
2 яйця
3,5 склянки борошна
1 ч. Л. соди

Спосіб приготування:

1. Виливаємо в миску кефір і додаємо в нього соду, помішуючи до появи пухирців. Чекаємо поки сода погаситься, і додаємо яйця. Ретельно збиваємо вінчиком до утворення однорідного кольору, і кладемо дрібку солі.

2. Додаємо борошно і продовжуємо перемішувати до утворення густої маси.

3. Поверхня, на якій будемо вимішувати тісто, посипаємо борошном, і викладаємо на неї готову масу. Починаємо місити тісто, постійно підсипаючи борошно. Воно повинно вийти не сильно тугим і досить еластичним.

4. Коли тісто набуло правильну щільність і добре вимішати, залишаємо його «підійти», накривши рушником, щоб не заветрелось, на 15-20 хвилин.

5. Далі беремо тісто і ще раз гарненько вимішуємо. Відрізаємо гострим ножем шматочок і розгортаємо до форми ковбаски. Ріжемо її на однакові довгасті шматочки.

6. Кожен отриманий шматочок обвалюємо з двох сторін у борошні і відправляємо варитися в киплячу підсолену воду. Коли галушки починають спливати, гарненько їх помішувати, даємо поваритися ще пару хвилин і виймаємо. Галушки готові!

Copyright © 2017-2018